31 de desembre, 2007

"Déjame que te patee el chow chow"

FITXA DEL DETINGUT

Nom: Desconegut
Cognoms: Desconeguts
Àlies: "Chow"
Raça: Chowchow
Sexe: Mascle
Característiques físiques: Pel abundant, color lleonat, pes aproximat 20 kg.
Còmplices: Mascle adult de raça humana, cadell mascle de raça humana.

DELICTE DEL QUE SE L'ACUSA

Agressió, amb els agravants de nocturnitat i premeditació.

DETALL DE LA DENÚNCIA

En data 30/12/2007, a les 22 hores 20 minuts, trobant-se la víctima acompanyada de la seva manada en un carrer proper a casa seva i encaminant-se de tornada a la seva residència després del seu passeig habitual, va albirar en la llunyania (s'entén a un carrer de distància) a l'acusat dirigint-se en la seva direcció amb clars indicis d'amenaça, això és, mirada fixe en la víctima, llenguatge corporal tens-agressiu, caminar determinat i ignorància reiterada dels crits de reclam dels seus còmplices.

En trobar-se l'acusat a escassos tres metres de la víctima la femella de la manada agredida s'interposa en el camí de l'acusat en previsió d'un possible atac, mentre el mascle de la mateixa manada mantenia la víctima potencial el més protegida possible. Malgrat aquests esforços, l'acusat en estricte silenci va acostar-se fins la femella encarant-se a ella sense deixar de mirar fixament la víctima i, finalment, esquivant els dos guardians es llançava amb les mandíbules obertes sobre el cos de la víctima mentre aquesta, degut a la seva discapacitat, es veia incapacitada per defensar-se de manera efectiva.

Trobant-se ambdós implicats enllaçats per la mossegada poderosa de l'acusat -qui alhora emetia grunys guturals-, va aprofitar el mascle aliat (valent-se de la corretja) per estirar la víctima a zona segura i propinant puntades de peu voladores per tal de separar l'acusat, va aconseguir de manera efectiva posar fi a l'agressió.

L'acusat va procedir a allunyar-se de la zona de conflicte sense donar mostres de penediment, mentre els seus còmplices s'acostaven a la víctima i acompanyants per interessar-se pel desenllaç de la trobada. Va ser la manada agredida qui va acabar disculpant-se per haver propinat una puntada de peu a l'acusat fins que ambdós grups es van separar de manera pacífica. Cal destacar que va ser la víctima qui va ser guiada per la seguretat d'una corretja cap a la seva residència mentre l'acusat caminava lliurement per la zona sense rebre ni tant sols una amonestació per part dels seus companys, a excepció d'uns improductius precs per part del seu amo per a que li fes cas.


LESSIONS DECLARADES

La víctima presenta un forat a la natja dreta que concorda -segons els entesos- amb una mossegada canina.

ACCIONS CORRECTORES

La manada agredida procedirà, d'ara en endavant, a deixar lliure de lligadures a la víctima potencial per a que pugui escapar més fàcilment dels agressors. A més, formaran una barrera humana davant qualsevol agressor que s'acosti amb intencions agressives. També se serviran de les puntades de peu amb plena resolució per tal d'evitar el contacte agressor-víctima. Finalment, informarà amb aquest mitjà de qualsevol perill a què estiguin exposats els veïns del poble per a que estiguin preparats.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

http://es.wikipedia.org/wiki/Chow_Chow
http://www.chowchow.es/

10 comentaris:

montse ha dit...

Uf! Espero que estigueu bé i que us hagueu recuperat de l'ensurt, que una baralla de gossos no és gens agradable.
Suposo que ja sé de quin exemplar es tracta. Ja fa temps, quan era cadell, vaig advertir als seus amos de la dificultat d'aquesta raça i que calia que socibilitzéssin bé el seu gos. No solo donar consells al carrer, però és que cada vegada que el seu gos s'acostava a un dels meus ells el reprimien amb un fort "no", perquè dèien que era un brutote i que podia fer mal a algún gos. Jo els vaig dir que amb la seva actitud el què feien era donar-li a entendre que qualsevol gos és un enemic per a ell i que quan fos gran ho entendria així i podria atacar. A més, això no vaig dir-los, és una raça per a gent experta, ja que són gossos d'un sol amo i cal tenir mà ferma per a ensinistrar-los i educar-los.
Ja vaig predir-ho i s'ha complert. És una irresponsabilitat adquirir un gos d'una raça "complicada" només per la seva aparença, i la primera irresponsabilitat és del criador o botiga que ha fet negoci amb aquest gos, que està destinat a ser un infeliç tota la seva vida per la seva mala socibilització.
Bon any parella, i unes llepadetes per en Pirata de part d'en Negrito, en Nervi i en Donald!

laura "la mama de la vivi" ha dit...

Renoi amb el chuchu ¡¡¡¡ quin caràcter ¡¡¡ si es trobés amb la Vivi, aquesta li baixaria els fums, (menudo caracter tiene la niña)
LLepadetes dolces Pirata, i que aviat et recuperis de la nyaufrada.

bon any ¡¡¡

Gemma ha dit...

Ai Pirata, espero que estiguis millor. Quin ensurt!!!!
La meva germana té una chow chow, la Dana. És molt bona gosseta, la veritat és que no té per res un caràcter de chow chow. Podria ser el fet que hagués estat molt maltractada??

Quim ha dit...

La cosa és que se'm va fer estrany per que ja l'havíem trobat abans i no havia passat res. Peró aquest com va ser espectacular, la venir directe des de més de 100 metres de lluny per fotre-li queixalada!
Realment s'ha d'anar amb compte amb aquesta raça, i a mi em fa ràbia, per què m'agrada que en Pirata es faci amb tots els gossos.

Anònim ha dit...

Ei, sí, BON ANY! (ai quin cap...)

Actualitzo la entrada dient que li hem trobat un altre forat a l'altra natja, amb això confirmem oficialment una mossegada al cul. Per sort en Pirata ja seu tranquil i no es queixa gens.

Coincideixo amb el comentari de la Montse, a mi també m'havien avisat de l'agressivitat d'aquesta raça però no ho havia vist mai en directe. Vam veure clar que aquest gos que campa pel poble, a part d'estar mal educat, no té ningú que el lideri amb mà ferma i per això es comporta com si fos l'amo del carrer. Ja veurem què passa quan se'n trobi un que queixali més fort...

Anònim ha dit...

akesta mena de gossos es un bon problema, pero la culpa no es pas del gos, no, pk si el seu amo sapiguen el caracter del gos el k ha de fer es portar-lo lligat. despres de la cossa al gos li havies d'haver cardat cop de pal a l'amo del gos!!!!
la sort k vas fer es k no l'arreplegues un gos d'akells "xungus", amb el chow chow el pirata va patir un parell de mossegades ke en temps es curaran...
fa un parell o tres estiu el problema el vaig tenir amb un american stanford (s'escriu aixi??) em va arreplegar el gos pel coll i no hi havia manera k el deixes anar, despres de desistir en tirar-li coses vaig començar a donar-li l'extremuncio, sort k a mig fer se li va escapar en pinxo (encara no se com s'ho va fer) i tot va kedar un un bon ensurt...

des d'akell dia vagi amb la navalla a la butxaca (els pals no serveixen per a res), un pallaresa, la tipica dels paletes i pagessos, al proxim ensurt d'akesta mena degollo al gos....

se k es un mesura molt drastica, pero no li veig cap mes solucio si es vol salvar al gos.....

Quim ha dit...

Ostia si que vas fort! ;D

La cosa està en què la ferida si li ha infectat i ara tenim en Pirata amb un doble dosi diaria d'antibiotics! :/

montse ha dit...

Doncs això no pot quedar així. Ahir mateix em vaig trobar un noi jove, nou al poble, que té un gos i una gossa petits. Jo sortia d'una picabaralla entre el chow-chow i la meva manada (que el va acorralar i sort que anava lligat, que sinó se'l mengen, jeje!). El noi em va explicar que el seu gos també va ser atacat per aquest gos fa uns dies. Si no el tenen educat, al menys que li posin un morrió, carai! Aquest noi, també bonifaci com vosaltres, no va gosar dir res perquè com que és nou al poble, va pensar que aquest gos feia temps que passejava per allà i que ell no tenia dret a dir-hi res.
Em sembla que li haurieu de dir als amos del chow-chow lo de la ferida d'en Pirata, perquè en siguin conscients i evitin futurs mals majors.
Un petonet pel Pirata!

Gemma ha dit...

ostres, deu n'hi do, quins personatges.
Després els dolents seran els gossos :(( a mi això em rebenta!

Pirata, posa't bo ben aviat!!!

Quim ha dit...

Bueno, mica en mica, li va baixant l'inflamació. De moment sembla que tot va bé. Sí, quan torni a veure el senyor del Chow-chow li diré lo que ha passat a veure si pren una mica de consciència. :P