28 d’abril, 2008

Pirata vegetarià

Si l’altra dia parlàvem de la doble personalitat d’en Pirata, aquesta primavera ens ha tornat a sorprendre amb la doble dieta que porta. Resulta que ara en Pirata menja herba!

Suposo que pels més veterans en ocupar-se dels nostres amics amb pèl, aquest fet no els sorprendrà gens, però nosaltres som novells en els afers dietètics canins, i la sorpresa va ser majúscula quan de sobte veiem que en Pirata flaire un marge amb brots frescos acabats de sortir, i comença a fotre’ls-hi queixaladetes, enduent-se les tiges gola avall.

Al principi ens varem sobresaltar una mica, però veien que ho feia amb molta naturalitat, varem deduir que “el cos li demanava fibra”, i el varem deixar fer.

Al dia següent, vaig creuar-me amb un senyor del barri - que passeja un ca canari (podenco canario) d’orella torta - que tenia pinta de ser un entès en afers de gossos. Després de la salutació de rigor (entre amos i cans), el vaig interrogar sobre les tendències vegetarianes dels gossos, exposant-li el nostre cas. Amb un somriure de complicitat, i molt amablement, em va aclarir que allò era molt normal. Que els gossos mengen herba per purgar-se, fent una vola a l’estómac amb la fibra de les plantes, i així poder anar bé de ventre.

Tot estava aclarit, i respiràvem ja més tranquils sabent que el nostre gos no patia cap desviació de la cadena tròfica. A més tenia certa lògica i raó de ser, doncs feia un parell de dies que acabàvem de canviar-li el pinso a en Pirata: segurament s’estava regulant el tracte intestinal amb un “Bio” natural. Seguim!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí va ser ben bé com veure una vaqueta pasturant, buscant brots tendres i mastegant amb calma. Si ho repeteix gaire sovint em sembla que acabarem posant-li una amanideta al costat del pinso, total, com de postres ja menja sempre iogurt!

montse ha dit...

Bona l'explicació del veí! Per cert, abans que no arribi a ser com en Nervi li falta un bon tros. Aquell per tal d'endur-se quelcom a la gola menja pinya, enciam, .... el què faci falta!

Esther ha dit...

Doneu gràcies que només menja herbes!
Jo tinc una gosseta, la Gaïa, i també menja herbes, però haig de vigilar perquè fa intents de menjar-se les CAQUES!!! puaj!
I com que no li deixem fer, quan ens despistem si tira a sobre i si refrega :( És una marranota!