18 de març, 2009

Voltant pel món amb el gos

Per fi és primavera! Els primers insectes de l'any comencen a picar, les flors treuen el cap i el sol ens diu bon dia. Amb aquest canvi de temps tan desitjat, quan les hores s'allarguen i les temperatures són amables, ve de gust fer més activitats i sortir a prendre l'aire. Què millor que fer-ho amb el gos?

Però... sempre hi ha un però. La nostra agenda de primavera s'ha omplert de compromisos que comporten fer viatges de força hores i, fins i tot, pernoctacions. Aquí arriba el problema. Què fem amb el gos? Tenim ganes de passar més temps amb ell, de voltar, visitar, ensumar i conèixer amb el nostre quisso, però a Espanya no a tot arreu el deixen entrar. Ja no parlo d'hotels i pensions, sinó de càmpings econòmics on passar-hi una simple nit. Les recerques amb el Google es fan doncs imperatives, ja no podem improvisar i dormir allà on el cansament ens atrapi; hem de tenir-ho tot més ben planejat.

La sort que tenim és que en Pirata és un gos d'atura, raça no considerada perillosa, cosa que facilita en certa mesura les coses; a més és relativament petit com per acomodar-se en recons on no fa nosa; també procurem dur-lo net i ens esmercem molt amb la seva educació per que no molesti ningú amb comportaments incívics. I a més, com passa amb les persones, quan va net i pentinat té un aspecte encantador que li obre totes les portes.

Però tot això la gent no ho sap quan truques per telèfon amb intenció de reservar. Quan preguntes si pots portar el gos la primera resposta sol ser un "no" categòric, i ja no s'hi pot fer res. En Pirata pot ser el quisso més ben educat del món (o com a mínim més ben educat que molta canalla), pot anar net i estar totalment sa, que tot i així la gent el considerarà brut, pudent, molest i ves a saber quantes coses més. Una llàstima.
Mentre la situació no canviï i ens comencem a assemblar més als nostres veïns europeus, els amos de gossos haurem de seguir buscant-nos la vida per poder viatjar amb el nostre animal. Ànims i recordeu... doneu sempre bon exemple, sou ambaixadors dels drets canins i heu de deixar sempre bona imatge arreu on aneu amb el vostre gos!

5 comentaris:

Su ha dit...

Per si us pot ser d'interès un dia, visiteu la web de l'Hotel Camp del Serrat a Andorra. Us rebran amb els braços oberts... però en Pirata no podrà estar-se al menjador... ;-)

Paz ha dit...

Per si us serveix d'alguna cosa.

http://www.aceptanperros.com/

Una abraçada

Pau

Anònim ha dit...

Merci pel link i els consells!!! :D

mercè ha dit...

Sort que no vivim a Girona! Si fos així tindriem un problema gros, perquè en Potes no vol entrar a casa, s´estima més ser al balcó, on te la seva caseta. A dintre de casa hi te massa calor, a l´estiu perquè en fa tot arreu i a l´hiver perquè tenim la calefa posada.

Això vol dir que es passa tota la nit al balcò i que tot i que és un gos "mut", que no s´inquieta per res, només els petards li fan por, no quedariem exents de que algun veï malxinat a qui no agraden els gossos, ens denuncies. En el nostre cas, obligar-lo a estar-se a dintre de casa sería una crueltat.

mercè ha dit...

Com podreu veure, el meu comentari anterior es refereix a l´article " L´Ajuntament de Girona , mira pels quissos." Salutacions.