28 de juliol, 2006

Bibliografia canina

Abans de continuar la narració del nostre períple per terres pirinenques, fem un petit incís per explicar-vos la bibliografia temàtica sobre gossos que, de moment (segur que s'amplia), hem atesorat.

- Jean-Pierre Hutin; El libro de Educa a tu Perro; Ed. El Drac, sl. ISBN:84-88893-00-0; 157 pg.

Llibre de tapa tova, mida quartilla. Es veu que l'autor és un famós criador de gossos que surt a la televisió francesa. Havent recollit molts comentaris els telespectadors i a través de la seva extensa experiència ens explica regles i ordres bàsiques per educar un gos. Aquest el vàrem triar per què era dels pocs (si no l'únic) que feia un referència explícita als gossos adoptats (malgrat el capítol és molt minso). Básicament diu que un gos adoptat s'ha de tractar com si fos un cadell, ja que les seves ganes d'adaptar-se al nou amo faran que el procés sigui similar. També hi ha un annexe de Legislació, una classificació de les races canines i una llista de clubs.

- Fundación affinity; Guía para viajar con animales de compañía; Viena ediciones; 2005; 189 pg.

Tapa tova, mida quartilla. Básicament és un llistat d'Hotels, Veterinaris, Clubs d'agility, Societats Protectores i Cangurs a l'estat espanyol, actualitzada al 2005. Personalment em quedo amb el consell que fa a la introducció on diu que quan anem a llocs públics lo millor és que portem sempre el nostre gos ben net, polit i educat, ja que això obrirà les portes a nous clients amb gossos, i que els locals no siguin tant reticents a acceptar-los.

- Gabrielle Vincent; Un dia, un gos; Ed. Zendera Zariquey, SA; 2004; 63+7 pg.

Tapa dura, A4 horitzontal. Emotiva història d'un gos abandonat narrada a través de dibuixos a carbonet (sense texte). No revelarem el final, ja que l'autor ha deixat les últimes 7 pàgines en blanc per què cadascú segueixi la seva pròpia història.