23 de juny, 2008

Pol·lucions nocturnes

Quan pensàvem que amb en Pirata ja ho havíem vist tot, va el quisso i ens ofereix l'espectacle més frepant de la primavera: una pol·lució nocturna.
Ell era allà, dormint, roncant als nostres peus, quan de cop el veiem fer els característics moviments de còpula, "mira" dic tota divertida "sí que l'afecta la primavera que fins i tot hi somia.", "Sí" contesta en Quim, "l'afecta tant que s'està escorrent i tot!". Així, tal qual, un ruixat que va quedar xop ell, el terra i si no ens apartem nosaltres i tot. Ecs. Ecs ecs ecs.
En fi, d'això ja fa uns dies i sembla que a poc a poc se li va passant, ja està ha notant l'efecte aplatanador de l'estiu, que el fa dormir als llocs més frescs i deixar d'escarrassar-se tant durant el passeig. Fins l'any que ve pol·lucions (espero, ecs ecs).
Per cert, el nostre amic Dalton ha estat operat amb èxit i està recuperant-se a casa amb un collarí de plàstic que té amargats els amos, perquè topa amb tot, pobret. La seva nova companya, la Rita, una preciosa cadelleta petitona de tres mesos agraeix als seus amos que tinguessin a bé fer quelcom respecte a les ànsies del pobre Dalton, que el feien assetjar la gosseta de mala manera. Ara esperem que la seva relació quedi amb una bona amistat i puguin compartir l'espai sense ensurts.

6 comentaris:

montse ha dit...

Bravo Eva!! Això de "pol.lucions nocturnes" t'ha quedat molt fi, tenint en compte del què parles. Nosaltres això ho vam viure amb en Nervi. Tenia una nina (que vam batejar com a "Ramona") que era el seu consol. Era fastigoseta pobreta. Però el primer que va fer en Negrito quan va arribar a casa va ser desquarterar la Ramona. Vet aquí perquè en Nervi encara li té tanta rancúnia.

Esther ha dit...

Ostres, i jo que pensava que la incontinència urinària de la Gaïa era una problema (se li escapa el pipi quan dorm, i sol ser a sobre el sofà), però veig que podria ser molt pitjor. Ànims nois, que això és la "pubertat primaveral". Potser podríeu buscar-li una "Ramona" perquè es desfogui, jeje. Ah! Enhorabona al Dalton per la seva recuperació!

Quim ha dit...

Ostres doncs si la Gaïa té incontinència orinaria, fes-li mirar. En Pirata també en tenia i va resuktar que acumulava cristalls a l'orina que li irritaven la bufeta. Llegeix-ho aquí:

http://pirata-diari.blogspot.com/2008/02/qui-dies-passa-anys-empeny.html

Esther ha dit...

Hola Quim, ja ho havia llegit això del Pirata, i no creguis que no ho he pensat. Va començar de petita, però el veterinari va dir que era normal fins a l'any (falten 3 dies perquè faci 1 anyet, jeje). Llavors va deixar de fer-ho, i va tornar-hi durant un mes o així i després li vas venir el zel. D'això ja fa 6 mesos, i estem esperant aviam si és pel zel, perquè és molt probable que li torni a venir aviat, ja que va refregant el cul davant els mascles i està més nerviosa. De totes maneres, ho fa quan té ganes de fer pipi, per exemple, perquè ha begut molt, i quan ho veiem la treiem al carrer i fa un pipi enoorme al moment. Estarem ben atents a la seva evolució, i si cal, anirem de nou al veterinari, aviam què diu. De totes maneres, molts gràcies pel consell.

Quim ha dit...

Res, res, a disposar. Esperem que no sigui res.

Esther ha dit...

Hola Quim, finalment ens hem decidit a dur la Gaïa al vete per la incontinència urinària, que cada cop anava a pitjor. Diu que per extreure mostra de pipi, l'hauria de sedar i sondar, així que primer vol descartar la infecció d'orina. Ens ha receptat 10 dies d'antibiòtic i el pinso especial dels cristalls d'estruvita (casa Royal Canin), de moment durant els dies de l'antibiòtic, aviam si millora. Si és així, serà tema urinari, si no, haurem de fer proves perquè podria ser d'origen hormonal, pel tema del zel que et vaig comentar. Et mantindré informat, moltes gràcies per comentar-m'ho ;)