21 de juny, 2006

Xaman

Els Poders d’en Pirata es van revelant lenta però inexorablement. Ara, a més de tenir el poder de “radar”, podem afirmar que té el poder de preveure els fenòmens climatològics.

Avui, com cada dia, hem fet la sortida matinal per buidar dipòsits. Curiosament en Pirata, que sempre es torna boig d’alegria quan veu que anem a passejar, ha fet un paper tot estrany, anant per feina a l’hora de marcar els punts claus del trajecte i descarregant els residus sòlids de manera gairebé instantània al trepitjar la zona condicionada a tals efectes.

Normalment al fer el vol és sempre ell qui dirigeix l’expedició triant cap a quin cantó vol anar, però avui després d’haver recorregut uns trenta metres s’ha aturat, indecís, sense decantar-se per ensumar res en especial.

Ha coincidit que en aquell moment baixaven a la zona de passeig uns amics habituals; al comentar el comportament desganat d’en Pirata, l’amo, que es nota que té experiència, ha dit mig en broma “serà el temps”. Mirant al cel, efectivament, els núvols grisos auguraven un matí trist. En Pirata mentrestant, quiet, sense objectiu al que dirigir-se, esperava pacient. “Potser sap que ara plourà” ha dit l’expert, i efectivament en el mateix moment de dir-ho unes grans gotes han començat a manar del cel. En aquell moment, només dir “Pirata, anem a casa” el quisso s’ha posat en marxa decidit i gairebé sense distreure’s per posar-se sota cobert el més aviat possible. Poders xamànics? Instint animal? Biorritmes alterats per les fases de la lluna? Seguirem el fenomen de prop i, qui sap, potser més endavant podem obrir una nova secció d’El Temps en aquest, el vostre blog amic.