12 de juny, 2006

Aquells meravellosos anys

En l’imaginari caní hi ha estrelles i súper-estrelles mediàtiques, com per exemple els clàssics Lassie, Rintintin, Rantamplan, Snoopy, Goofy, Pluto etc. o de més moderns com el gos policia Rex, i el més espavilat "Pancho". Avui, però, vull parlar d’alguns d’aquells gossos que recordo amb especial afecte. Canteu amb mi:
“Le han echado, no le quieren, pobrecito qué va a hacer, busca a alguien que lo cuide y le sepa comprender. Tristón, sólo quiere un amiguito, un hogar y mucho amor.”
Efectivament! Feu memòria d’aquell Nadal on ens passaven fins la sacietat aquest anunci. El pobre gos, de nit, sota la pluja, abandonat amb la seva maleteta… ai, quina pena.

Hi ha però un altre gos a qui recordo amb simpatia i que sembla que ningú més té present: en Benji. Una sèrie que crec feien a TV3, d’un gosset extraterrestre que corria mil aventures acompanyat d’un robot anomenat Zax. Algú més la mirava?

Resulta ser que aquest gosset en realitat es deia Higgins… hummm… Higgins, Higgins? Us sona aquest nom? Clar! “Zeus, Apol·lo, ataqueu!”. Els dos fabulosos dòbermans de Magnum P.I. feien un petit paper secundari, però els gags que protagonitzaven han quedat per la posteritat com uns dels moments més divertits de la sèrie.

A veure, que aixequi la mà qui hagi intentat imitar alguna vegada el riure afònic d’en Risitas, el copilot d’en Pierre Nodoyuna als Autos Locos. Tothom, no falla.



Finalment tenim l’Sprockett (salut Pollo!), el fidel company de l’humà que habitava la casa sota la que corrien els Fraggles i els Curris, sovint confós amb el gos del Contacontes. Quants més me’n deixo i es mereixerien una petita menció, però l’espai és limitat i el temps és or, potser en una propera entrada acabarem de fer repàs.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Snifff.... pobre Sprocket... snif snif....

I a més amés... el gos de "el contacontes" no tenía nom (en els crédits sortia com "gos"). A més, no se sap com, també era el mateix gos del narrador dels "mitos griegos"...

I que hi ha d'en Sultán el gos de la neboda (la Sophie) de l'Inspector Gadget? Eh?

Anònim ha dit...

Tens raó, en Sultán! Ja sabia que algun quedaria en el tinter... :O

Anònim ha dit...

Tot i això... el que si que casi casi no té perdò deixar-se es l'Idefix... :(

Anònim ha dit...

Guau guau guau!!!

Anònim ha dit...

Woufff... si ho sé no toco el tema, que encara se'ns enfada la gent! ;PPP

Anònim ha dit...

Oh, i m'he oblidat de 101 Dálmatas i La Dama y el Vagabundo, que em sé de memòria gràcies als casets de la Disney!