23 de maig, 2006

Fer el gos

Pregunta: Què fan els gossos quan no hi ha ningú a casa? Resposta: Fan el gos. En tots els sentits.

El nostre amic des que és a casa que no ha fet malbé, no ha mossegat, rosegat, trencat, embrutat, mogut, etc. res de res (necessitats bàsiques a part, al principi dels temps). Bé, de fet l'únic senyal que el gos es mou de tant en tant pel pis és que la seva escudella de menjar queda més buida i el nivell de l'aigua que li deixem disminueix sensiblement. Fa poc, ara que recordo, també vaig trobar una de les meves sabatilles en el seu llitet. Màgia. No tenia ni una mossegada. A part d'això, sembla que no hi hagi gos.

Últimament en Quim i jo estem bastant enfeinats amb projectes diversos que requereixen hores de lectura en silenci i activitat física mínima davant l'ordinador. En aquests moments d'estudi el pis queda en silenci, tot és quietud, i és llavors quan hem pogut observar el comportament del gos quan s'avorreix.

A part de menjar i beure (com les persones, que quan ens avorrim anem a fer un cop d'ull a la nevera), en Pirata bàsicament dorm tot el dia i, regularment com un recluta a la mili, fa la ronda. S'aixeca, s'estira, comprova que el menjar encara hi sigui, va a la cuina, ensuma, va al lavabo, ensuma, va a la porta, ensuma, esternuda, s'acosta al sofà, ensuma, sospira i torna al llit on es deixa caure talment com si fos una senyoreta fatigada del segle XVIII. Vida de gossos? qui la volgués!