25 de maig, 2006

La comunitat

Tenir gos t'amplia el cercle social de manera inesperada. Pots anar passejant tranquil·lament amb el teu quisso pel carrer i sempre hi haurà algú que et faci una mirada de complicitat, o faci un gest carinyós al gos, o et faciliti el pas pel carrer. Clar que també hi ha que canvien de vorera o queden garratibats al lloc fins que te n'has allunyat prou, però aquests són un minoria.

Quan treus el gos regularment per una mateixa zona sempre acabes coincidint amb altres passejants habituals. Els gossos són molt sociables i de seguida van a saludar als nouvinguts, s'ensumen, juguen, corren, mentre els amos fan rotllana per explicar-se la vida.

Ara que fa un temps que hem entrat al meravellós món caní ja tenim algunes coneixences; ara sabem de quin peu calça cada animal i quin tarannà té cada propietari. Els qui són veterans s'interessen per la teva història, de com vas aconseguir el gos, com es porta, etc. i si poden ajudar-te donant-te consells ho faran de la manera més desinteressada possible. També t'avisen si hi ha alguna gossa en zel, o si hi ha vidres trencats en algun lloc, o si han trobat verí per rates. A mida que passen els dies la confiança va en augment i els problemes laborals, econòmics i familiars surten a la llum per a que tothom hi digui la seva. El bon rotllo que hi ha entre propietaris és palpable, i això ajuda molt a estar a gust durant els obligatoris passeigs diaris.

Una altra cosa a tenir en compte és que a nosaltres ja ens va bé que tothom ens conegui i, sobre tot, que conegui en Pirata i la seva discapacitat. Si mai se'ns escapés o tingués algun problema la comunitat de passejants es posaria en alerta de seguida. Sort en tenim que el quisso és carinyós i li encanta estar amb gent, és un punt més a favor per a que els altres passejants li agafin encara més estima.

Bé, degut a que tinc uns exàmens importants en un parell de dies, aquest serà el meu últim comentari fins la setmana que ve. Tot i això, espero veure algun dels nostres assidus lectors el proper diumenge a la Devesa de Girona, al concurs de mascotes. Ens veiem!