15 de maig, 2006

Pessigolles?

Fins ara hem observat que les mostres d'alegria d'en Pirata són les típiques, és a dir, moure la cua (mini cua, que a en Pirata li van tallar i ara només li queda un petit monyó bellugadís) i demanar la nostra atenció posant-se de peus, refregant-se i estirant-se davant nostre mentre esbufega de plaer. Hi ha moments, però, en que la seva alegria és tal que ens arriba a espantar, sobre tot en el moment que tornem a casa! en Pirata s'excita de manera exagerada, tant que fins i tot tremola una bona estona de la emoció mentre li fem les carícies de salutació.

En Quim va llegir per Internet que els gossos tenen pessigolles a la part peludeta de les peülles, així que algun cop hem intentat distreure'l fent-li manyagues per allà per veure com reaccionava. De moment hem aconseguit un parell de reaccions: 1) que apartés la pota perquè li molestava; 2) que es quedés extasiat mentre li fèiem un massatge de peus que molts volguéssim per nosaltres mateixos.

En la nostra recerca per trobar com fer més feliç al nostre quisso hem trobat aquest article (en anglès, ho sento) que confirma que els gossos riuen, i no només això, sinó que el seu riure és una teràpia per calmar d'altres gossos! Ara el que falta és trobar l'interruptor que el faci partir-se, a veure si algun dia podem penjar una foto d'en Pirata rient com aquests amics que il·lustren aquest article. :D

Pd. Voleu sentir riure un quisso? feu click aquí!