29 de maig, 2006

Actes varis

Quin diumenge més intens! Com ja vaig anunciar en una entrada anterior, vam assistir al II Concurs de Mascotes organitzat per l'ONG de Protectors dels Animals del Gironès acompanyats de l'Anna, fan incondicional d'aquest blog i pacient acompanyant de pícnics i actes varis. Potser no vam ser gaire puntuals, però això va ser degut a que no trobàvem el lloc! La Devesa és força gran i vam haver de trucar a en Pere per a que ens guiés una mica. Curiosament, a l'estar passejant per la Devesa amb en Pirata, un cert nombre de persones igual de desorientades que nosaltres ens preguntava per el concurs ("aquests del gos segur que saben on es fa").

Ens va sorprendre veure que hi havia força concurrència, criatures al concurs de dibuix, un munt de gossos per tot arreu i un únic exemplar no-caní com a mascota alternativa: una fura. Les presentadores de l'acte van anar cridant a l'escenari als qui s'havien apuntat al concurs i comentaven breument la raça i característiques especials dels quissos. Després va haver-hi el lliurament de trofeus i alguns discursos d'agraïment, tot en un ambient familiar i acollidor a l'ombra dels plàtans del parc. Llàstima que vam oblidar-nos la càmera a casa i no vam poder immortalitzar aquells moments, perquè era digne de veure la munió d'amos i gossos que s'havien reunit.

Vam tenir l'oportunitat de conèixer la Presidenta de l'ONG, una senyora molt compromesa amb la causa; també vam retrobar la Rosa, que participà al concurs amb una gosseta amb molta personalitat i, per casualitats de la vida, l'Anna va coincidir amb un vell amic d'infantesa que, després de xerrar una estona, vam descobrir que va ser el veterinari que va atendre el Pirata el dia que el van trobar estès a la carretera. Torna a tenir sentit a la frase "què petita és Girona"!

Després de l'acte, ja que érem a prop, vam aprofitar per visitar el nou Auditori de la ciutat. Allà vam coincidir amb la colla de frikis que acostumem a freqüentar, però malauradament, ens vam perdre les actuacions musicals d'un parell d'amics artistes que havien tingut l'honor d'estrenar la qualitat acústica del lloc. Com podeu veure en aquest comentari d'El Pollo de Goma, la jornada de portes obertes no va fer gaire honor al seu nom i, tot i que l'edifici és molt maco, el tracte no ens va deixar gaire bon regust de boca.

Finalment, el dia calorós ens va convidar a buscar una terrassa a l'ombra per fer un dinar fresquet i estiuenc del que cal ressaltar el cambrer, que a part del bon servei que ens va oferir, es va portar la mar de bé amb en Pirata portant-li un enorme bol d'aigua fresqueta. El quisso, rebentat de calor i de tantes emocions, va quedar K.O. per la resta del dia.