16 de maig, 2006

La passera


Segueixo pensant que el Pirata, o bé no és cec del tot o ha desenvolupat un sisè sentit (allò que els geeks com els meus amics i jo anomenaríem “Sentit del radar”, en homenatge a un dels meus personatges preferits de còmic: Daredevil).

Així és com puc explicar el fet que des de ben aviat el Pirata ha estat capaç de creuar per una passera de poc menys de mig metre sense cap mena de suport.

Al principi els seus passos per la passera eren del tot insegurs. Dubtava, passava molt lent i sempre ben aprop dels nostres peus, com per guiar-se'n. De mica en mica, però, els seus creuaments han anat augmentant en confiança i agilitat sense mai errar el tret (excepte una vegada que creuava tan ràpid que va topar amb mi i va caure a l'aigua!). El passat cap de setmana, va arribar al summum de les seves capacitats quan totalment decidit va creuar-la sense cap mena de guia. Allà hi era jo, amb la càmera a la mà, per immortalitzar el moment.

La veritat és que en Pirata mai deixa de sorprendre'm. La seva capacitat d'adaptació és totalment espectacular! Mentre que si un humà perd la vista, les seves habilitats cognitives queden seriosament reduïdes, sembla que en un gos, el seu olfacte, l'oïda i sospito que el tacte dels peus, compensen en escreix la mancança.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

jo crec que subestimeu les persones, crec que els invidents també desenvolupen altres sentits menys usats pels vidents, en canvi els gossos l´olfacte ja el tenen molt desenvolupat o l´oïda...

Quim ha dit...

La qüestió no era subestimar les persones, ans fer notar que el Pirata es desenvolupa gairebé normalment amb un sentit menys. Segurament, com ja dic en l'entrada i tu ens recordes, els gossos tenen millors sentits que els humans i per tant, si vols, no té tan de mèrit. Nogensmenys, en cap cas, la intenció era menystenir els invidents.

Anònim ha dit...

Bueno bueno... aquest domini de la passera el començo a posar en dubte... això de que vagi tan confiat a vegades li juga males passades, i si no llegiu el post del 19/05/06!