29 d’agost, 2006

Els somnis d'en Pirata

En entrades anteriors ja vam explicar que en Pirata acostuma a passar-se el dia dormint. Gràcies a això hem pogut observar un comportament que ens ha semblat força curiós, venint d'un gos, clar. Resulta que en Pirata somia. Segons el veterinari l'únic que té són espasmes musculars -els humans també els patim- i respiracions fortes, però nosaltres que tenim en Pirata molt pamat podem posar la mà al foc per afirmar que somia, i somia com nosaltres, amb argument, basant-se en el que ha viscut els últims dies, deixant aflorar les pors i els anhels igual que ho fem nosaltres.

Si no, com s'expliquen els següents fenòmens? les primeres setmanes de portar-lo al seu nou lloc de passeig, mentre dormia movia les potes com si corrés (4 potes sincronitzades, és espectacular veure-ho) i en altres moments només movia les dues mans com si gratés a terra buscant quelcom.

Un altre exemple espectacular: un vespre mentre en Quim el passejava van trobar una gosseta, propietat d'uns punkokupes que va saber com fer-lo jugar, s'hi van estar força estona i dies després en Pirata encara recordava i reolorava l'escena de jocs. Doncs bé, dues nits després en ple somni els "espasmes" van esdevenir envestides fornicadores que van durar una bona estona, fins que el vaig despertar perquè m'estava començant a preocupar; el quisso va obrir els ulls i aixecar el cap mentre encara li durava la fantasia (dominació, reproducció... qui sap) i els consegüens espasmes pèlvics.

La tercera ocasió més clara ha estat aquesta nit. Normalment -cada dues nits aproximadament- el sentim bordar en somnis, de manera molt fluixeta però clara, a vegades amb moviments de potes i d'altres no. Aquesta nit però li hem sentit un soroll diferent, el "bup-bup" normal més uns quants i insistents "grrrrrrrr grrrrrrrrrr" de baralla autèntica. Si comptem que va ser tot just diumenge quan va tenir la seva batussa amb en Dalton, bé, dos més dos fan quatre, o no?