20 d’abril, 2006

Les escales i l'ascensor

Essent un gos cec, hom hauria de pensar que el pots dur on vulguis sense que ell s’hi pogués negar, ja que a priori no veu on va. Tanmateix m’he adonat que no sé per quina mena de sentit (l’olfacte potser?) ell sap quan té espais oberts o tancats davant seu. Així, per exemple, "detecta" quan té un "precipici" o un esglaó davant seu, negant-se a baixar-lo o quan troba que hi té un espai molt tancat, que li reduiria la mobilitat, com l’ascensor o determinats racons de la casa.

Una ràpida consulta a la Rosa sobre aquest tema, ens rebel·la que en Pirata quan estava a la Protectora sempre caminava amunt i avall d’una escala que tenen a la casa, malgrat al principi li tenia molta por. Així, veient que li tenia terror a entrar a l’ascensor, hem optat per insistir amb l’escala. Sempre que entrem al portal quan venim de passejar anem directament decidits cap a les escales i animem al Pirata per que hi pugi. Quina ha estat la nostra sorpresa quan al cap de pocs intents ha començat a remuntar els escalons. Àdhuc, a l’ajuda de paraules d’ànims i un petit premi en forma de salami per gossos, quan sembla que li ha agafat confiança a la pujada també ha començar a baixar les escales sense problema. Quina meravella! Com n’aprèn de ràpid!

Ara estem intentant que aprengui a baixar les escales que duen al parc de la llera del riu, així el podríem deixar anar, el podria relacionar amb la munió de gossos que campen per allà i segur que estaria molt més tranquil fent les seves necessitats sense haver de tenir un corretja al voltant del coll i l’amo a un metre i mig d’ell.