27 d’abril, 2006

Precs i preguntes

Encara a la consulta del veterinari, mentre omplim la paperassa del xip i del carnet sanitari, aprofitem el nostre moment per metrallar-lo a preguntes.

- En Pirata té una cicatriu al clatell. És cap problema?

“Efectivament té una marca al clatell amb la pell més prima. Segurament fet pel fregament amb un collar inadequat”.

- Li podem donar qualsevol cosa per menjar?

“El pinso per gos és l’aliment més equilibrat que podeu donar-li. De tant en tant una mica de sobres no li fa mal", però ens avisa que els picants com pebre o altres espècies no li faran el pes.

- Higiene. Cada quan el banyem?

“El sabó li treu la capa de greix que li protegeix la pell i el pèl. Si no està brut és millor no banyar-lo regularment". Ens recomana una ensabonada cada dos mesos. Si cal sempre podem remullar-lo una mica per treure-li el fang.

- Puces, paparres i altres bestioles.

“Ara que ve l’estiu els xucla-sang estan molt actius". Ens dóna unes pipetes amb un líquid que s’absorbeix a través de la pell i els manté allunyats. També ens avisa sobre els cucs intestinals. Si olora moltes caques pot agafar-los. Li hem de subministrar un parell de pastilles fem servir una mica del màgic salami per gos. Li encanta!

- La primavera i el sexe!

“Al tractar-se d’un mascle no hi ha problema". Només ens hauríem de preocupar si mostrés una actitud obsessiva. Això però només acostuma a passar-li a gossos de mida gran com el mastí del Pirineus. La solució, arribat el cas, seria capar-lo.

Amb aquesta sentència final, que esperem que no es doni, donem per acabada la visita i passem per caixa.